St. Petersburg Festival Ballet | 17. - 18.11.2012 | různá místa

 

St. Petersburg Festival Ballet 

skvělé a velkolepé umělecké těleso, disponující vším, co lze nazvat ruskou školou klasického baletu, tj. veškerou důkladnou elegancíí klasiky, svěžím dechem XXI. století, ideální technikou provedení a bujarou, nespoutanou šíří ruského ducha ve spojení s opravdovou bohatou nádherou kostýmů a dekorací.

V rámci velkého evropského turné soubor St. Petersburg Festival Ballet předvede své umění v několika českých městech, a sice v Praze a Hradci Králové. Členové petrohradského souboru St. Petersburg Festival Ballet vám předvedou skvosty světové klasiky, kam patří: Šípková Růženka (Balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského) a Labutí jezero (Balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského)

Nemá smysl znovu opakovat obsah příběhů těchto nesmrtelných uměleckých děl, stačí říci, že diváci, kteří přijdou na tato představení, se na krátkou dobu ponoří do světa romantiky a krásy, ale také získají spoustu dojmů poté, co proniknou do feérií lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy, do všeho toho, co souvisí se světovou kulturou, se světovým dědictvím a s mistrovskými uměleckými díly z celého světa.

Sankt Petěrburg – je kolébkou ruského baletu, město, které uchvátí každého mistra a jeho práci obohatí nenapodobitelným ruským duchem.
Festival – toto slovo v překladu z latiny znamená „sváteční,“ kterým také chce být každé vystoupení souboru. Vysvětlovat význam slova „balet“ by asi bylo zbytečné.

Soubor s velkým úspěchem hostovalo v USA, v Itálii, v Německu, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Finsku, v Portugalsku, v Číně, v Brazílii, v Mexiku a v dalších zemích.

Místa a termíny konání:

Divadlo Hybernia, Praha 1
17.11.2012 15:00 - ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA
17.11.2012 20:00 - LABUTÍ JEZERO

Kongresové centrum Aldis, Hradec Králové
18.11.2012 18:00 - ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA

Vstupenky na akci zakoupíte v předprodeji v síti TICKETPRO.