Student Fest probudí prahu ze zimního spánku, už 27.března!

Jen pár dní dělí Prahu od jubilejního pátého ročníku festivalu Student Fest, kde vystoupí na čtyřicet kapel a djs. Hvězdami letošního programu jsou Airfare, Mr. Cocoman & the soldid vibes či První Hoře a představí se též špička českých djs.

Už 27. března ožije centrum Prahy hudbou a tisíci lidí, kteří pravidelně festival navštěvují a přebíhají mezi kluby, aby stihli všechny své oblíbené kapely a djs. Student Fest na osmi pódiích v několika klubech představí žánrově pestrý program, od reggae, ska a funky přes rock’n’roll, punk, metal až po drumandbass a dubstep.

Student Fest dává příležitost mladým umělcům, které staví vedle zavedených jmen a umožňuje jim prezentovat se před širším publikem. „Pamatuji si, jak na prvních ročnících hráli poprvé kapely jako Hentai Corporation, Zrní, The Pooh nebo Chaotic, tehdy ještě začínající projekty s podporou hrstky vrstevníků. Dnes tyto kapely vidíte často mezi headlinery a jsou pod křídly profesionálních bookingových agentur.“ vzpomíná jeden z organizátorů festivalu. „Určitě v tomto konceptu hodláme pokračovat. Když poslouchám některé z mladých kapel na letošním Student Festu, už tak trochu tuším, že za pár let z nich budou hvězdy.“ dodává.

Mezi hlavní jména letošního Student Festu patří mimo jiné rock’n’rollová formace Airfare, raggae legenda Mr. Cocoman & the solid vibes, šílení První Hoře nebo našlápnutá formace Hi-Fi. Elektronickou sekci festivalu rozhoupou v rytmu drum&bassu a dubstepu djs Deadly Viperz, Bifidus Aktif, Pixie, Dryman a celá řada dalších. Celkem na Student Festu letos vystoupí na 8 stagích dohromady přes 40 interpretů.

Snížené vstupné do 26 let činí 150Kč za celý festival. Ostatní si připlatí stovku navíc.

Student Festi se koná tradičně v den před velikonočními prázdninami na středních školách (letos 27.března) a to v klubech Rock Café, Vagon, Jam Café, Popocafepetl, K4 a na třech stagích v Chapeau Rouge.

Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách festivalu www.studentfest.cz.