SVATOMARTINSKÝ FESTIVAL OTEVŘENÝCH SKLEPŮ | 19. - 20.11.2011 | Znojmo

 

Jen pár dnů po otevření lahví Svatomartinského vína z úrody ročníku 2011 nabídne Festival otevřených sklepů to nejlepší ze Znojemska, co si milovník vín může přát. Sklepy v samotném Znojmě a obcích Dobšice, Šaldorf či Šatov nabídnou setkání s vinaři a první debaty o letošní úrodě. O vyhlášené gurmetské menu s místními víny se jistě postará hotel Lahofer a Happy Star a mezi kulturními zážitky opět nebude chybět folklór, jazz a možná se přijdou představit i vinaři z Rakouska. Akce bude organizována ve spolupráci s Cechem vinařů ze Šaldorfu a se sdružením VOC Znojmo. Pokud se chcete seznámit s vinaři z této oblasti, kteří otevřeli sklepy pro festival na jaře roku 2010, prohlédněte si jejich profily v aktualizovaném Katalogu vinařů.

Vinaři a vína

Mezi festivalovými vinaři nebudou chybět velká a známá vinařství, jako je Znovín nebo Lahofer, ale těšit se můžete i na menší vinaře, kteří jsou kořením našeho festivalu. Rádi bychom také pozvali několik vinařů z Rakouska, abyste měli možnost ochutnat vína i z vinic, které jsou těsně za našimi hranicemi. Akce bude organizována ve spolupráci s Cechem vinařů ze Šaldorfu a se sdružením VOC Znojmo.

Doprovodný program

Řízené degustace vín, snoubení jídla a vína v podobě gourmetského menu, koncerty cimbálových kapel, ale i folkařů a jazzmanů a zábavné pořady o víně - to vše a možná i něco navíc naleznete v doprovodném programu Svatomartinského Festivalu otevřených sklepů, který bude včas zveřejněn a aktualizován.

Kdy: 19. a 20. listopadu 2011

Sklepy jsou otevřené:

v sobotu 19. listopadu od 10 do 21 hodin
v neděli 20. listopadu od 10 do 15 hodin

Kde: Znojmo, Dobšice, Nový Šaldorf-Sedlešovice, Hnanice, Šatov

Kde najdu otevřené sklepy?

Vinaře naleznete v katalogu, který je součástí startovního balíčku - jsou v něm všechny mapy se zakreslenými sklepy, zastávkami i místy doprovodného programu.

Kde a kdy probíhá registrace?
   
Vstupenku si vyměníte na registračním místě v Louckém klášteře ve Znojmě, Loucká 656/21 v sobotu 19. listopadu 2011 od 8.00 do 15.00 nebo v neděli 20. listopadu 2011 od 10.00 do 12.00.

Mezi obcemi bude jezdit autobusová kyvadlová doprava zdarma.

Vstupenky zakoupíte v předprodeji ve festivalovém eshopu.

Cena vstupenky:

790,-  v předprodeji
990,- na místě

Více informací naleznete na www.otevrenesklepy.cz.

Reklama: