Tanečník roku 2011 - my City, my Stage | 8. - 9.4.2011 | Praha

Akce Tanečník roku 2011

v letošním roce proběhne již po šesté. Jedná se o mezinárodní taneční soutěž formou battle 1 vs 1 ve street dance. Založena byla Yemim AD v roce 2005 a od té doby se každoročně těší velké účasti.

Základní myšlenka soutěže spočívá v příležitosti pro tanečníky současných forem street dance a moderního tance ukázat svůj talent na velkém jevišti před tisíci diváky a srovnat síly s konkurenty z Evropy i ze zámoří. Forma hodnocení je průhledná, na první pohled je zřejmý výsledek. Porotci po každém battle ukáží na postupujícího. Tanečníci se navíc v battle mohou vyjádřit pomocí improvizace (freestyle) ve všech současných formách street dance, hip hop, bboying, funky, house dance. Ceny pro vítěze jsou vždy na nejvyšší úrovni.

Na akci každoročně přijíždí na pražské Finále několik význačných tanečníků / choreografů, kteří patří mezi světovou špičku, samozřejmě včetně českých a slovenských představitelů. Byli to např. Dante 7, Buddha Stretch, Kymberlee Jay, Ramon, Joseph Go, Rabah, Caleaf, Johnny Perfekto, Laci Strike, Yemi AD, Carli Jefferson, Hong 10, Henry Link a další… Za 6 let konání soutěže se jich zde vystřídaly desítky.

Od roku 2010 se při příležitosti finále Tanečníka Roku uděluje cena Spotlight, což je forma poděkování a ocenění člověka, který zaujal vyjímečným výkonem, je originální, tvrdě pracuje a podává nejlepší výkony čímž motivuje ostatní. Jako první ji získal odvěký showman a mistr originality, zpěvák, tanečník Jiří Korn.

 

Termíny konání akce:

8. dubna – 10:00 Pohárová soutěž skupin, startovné 150 Kč/osoba
(včetně vstupenky či registrace do večerního semifinále Battlů)

8. dubna - 19:00 Semifinále Battle 1 vs. 1
vstup do klubu 150 Kč v předprodeji / 190 Kč na místě)
(vstup zahrnuje TR warming up afterparty, která pokračuje v SaSaZu)

9. dubna – 19:00 TV Finále Tanečník roku 2011 - my City my Stage
vstup do klubu 290 Kč v předprodeji / 350 Kč na místě
(vstup zahrnuje TR afterparty, která pokračuje v SaSaZu)

 

Vstupenky:

Cena: od 150 Kč, dvoudenní vstupenka: 390 Kč

Předprodej vstupenek na oba soutěžní dny je zahájen v těchto sítích: Ticketpro, Ticketstream, na recepci Dance Academy Prague, V Jámě 8, Praha 1 a na recepci BDS Academy, Polská 1, Praha 2

Místo konání:

Klub SaSaZu, Praha 7

Více informací naleznete na www.tanecnikroku.cz.