THE BEATLES NIGHT | 21.9.2011 | Liberec

 

Po loňském úspěšném koncertu Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) s názvem Hollywood Night, na němž zazněly nejznámější filmové melodie, se světoznámé komorní těleso opět vrací do liberecké Tipsport areny. Tentokrát s sebou přiváží v symfonické úpravě skladby nejslavnější hudební skupiny v historii populární hudby, britské čtveřice The Beatles a to v rámci koncertu THE BEATLES NIGHT. Skupinu a její písně, jenž navždy změnily tvář současné hudby, jistě není potřeba představovat. O to větším překvapením pro příznivce této "liverpoolské čtyřky" by pak mohlo být neobvyklé nastudování jejích hitů.

Třešinkou na dortu je pak účast slavného dirigenta a aranžéra Carla Davise, který vedl ČNSO při koncertech v jeho domovské Smetanově síni Obecního domu v Praze. Tento excentrický britský hudebník amerického původu na první pohled zaujme nejen svým vzhledem (při březnovém koncertu předstoupil před orchestr v saku potištěném notami), ale i energickými gesty a vtipnými glosami. ČNSO tak zahraje pod taktovkou muže, který pomohl vstoupit Paulu McCartneymu do světa klasiky instrumentací jeho Liverpoolského oratoria v roce 1991.

ČNSO se s koncertem The Beatles Night představil již několikrát v Praze a vystoupení bylo vždy rychle vyprodané. V září tak budou mít příležitost dopřát si tento výjimečný zážitek i ti, pro které byly pražské koncerty nedostupné. Během koncertu zazní skladby z úplných začátků slavných brouků, přes jejich největší hity až po písně z posledního alba Let It Be.

Čas a místo konání: 21.9.2011 18:30 Tipsport arena Liberec

Vstupenky jsou k zakoupení v síti TICKETPRO.

Ceny vstupného:

sezení plocha (řady 1-10): 990 Kč
sezení plocha (řady 11-25): 590 Kč
sezení plocha (řady 26-35): 290 Kč

sezení sektory: 290 Kč

držitelé průkazu ZTP/P (bez doprovodu): zdarma
doprovod držitele průkazu ZTP/P: 290 Kč

Více informací naleznete na www.sportparkliberec.cz/cs/.

Stránky kapely BEATLES: www.beatles.com
Stránky ČNSO: www.cnso.cz a stránky Carla Davise: www.carldaviscollection.com.

 

Reklama: