VINAŘ ROKU | 18.8.2011 | Praha

Vinař roku - to je nejprestižnější a mediálně nejsledovanější česká soutěž vín.

Primární degustační komise hodnotily od pondělí 1. srpna do pátku 5. srpna na 528 vzorků vín z celé České Republiky. V loňském roce jich bylo 496. To vše proto, aby vybraly nejlepší vína v jednotlivých soutěžních kategoriích a zároveň nominovaly osm nejlepších kolekcí vín do finálového kola, které proběhne 17.8.2011 za účasti držitelů titulu Master of Wine a špičkových tuzemských degustátorů.

Na základě výběru odborných hodnotitelů tak do finálového kola postupují: Znovín Znojmo, Vinařství Tomáš Krist Milotice, Vinařství Volařík Mikulov, Vinařství Kosík Tvrdonice, Vinařství Kolby Pouzdřany, Vinselekt Michlovský Rakvice, Vinařství Proqin Velké Němčice, Vinné sklepy Valtice. Finálová mezinárodní komise, které předsedá Ivo Dvořák (ČR) tedy ve druhém kole znovu přechutná čtyřicet vzorků reprezentující produkci těchto osmi finalistů a rozhodne o konečném pořadí.

Hodnotitelé z České republiky jsou Klára Kollárová, hlavní sommelierka La Degustation, Josef Valihrach, vinař a držitel titulu Vinař roku 2009 a Vinař roku 2010, Štěpán Mlejnek, hlavní sommelier Bílkova 13 a Michal Šetka, žurnalista.

Svou účast pro hodnocení vín ve finále potvrdili: John AVERY (GB) Master of Wine a významný obchodník s vínem, Elsie Pells (J.A.R) Capwinemaster, Ralf Anselmann (D) Vinař a držitel titulu Vinař roku 2010 v Německu, Natasha Hughes (GB) Novinářka se specializací víno-jídlo a studentka právě ukončující praktickou zkoušku institutu MW a nakonec, letos nehodnotící člen organizačního výboru soutěže Vinař roku 2011 John Salvi MW, který nominoval zahraniční degustátory do finálové komise.

Kdy se dozvíme jméno nového VINAŘE ROKU pro rok 2011? Bude to 18.8.2011 přesně v 19:00, opět ve velkém sále Paláce Žofín. Zatímco organizační tým připravuje vše tak, aby slavnostní galavečer byl opět důstojným představením českého a moravského vinařství, vinaři již dnes vybírají vína, která budou soutěžit o letošní titul....

Vstupenky na akci jsou k dispozici v předprodeji v síti TICKETPRO.

Více informací naleznete na www.vinarroku.cz.

Reklama: