Vinařství roku 2011 | 12.4.2012 | Praha

 

Slavnostní vyhlášení prestižního ocenění Vinařství roku 2011

& Představení nového ročníku Salonu vín ČR 2012!

Galavečerem spojeným s předáním titulu pro nejlepší vinařskou společnost „Vinařství roku 2011“ a ceny veřejnosti „Vindemia publica 2001“ provází Jakub Železný. Vystoupí významní hosté Marie Rottrová a Láďa Kerndl. Součástí večera bude i ochutnávka stovky vín letošního ročníku Salonu vín ČR a originální aukce vín, jejíž výtěžek poputuje na konto společnosti Dialog Jessenius.

Ocenění Vinařství roku mělo svou premiéru v roce 2010. Již během svého prvního ročníku se projekt dostal do povědomí vinařské veřejnosti, jako jediná soutěž v České republice posuzující vinařské společnosti komplexně – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství. Nejlepší tuzemské vinařské firmy si tak letos mohou vybojovat ocenění za svou snahu v průběhu uplynulého kalendářního roku, tedy cenu Vinařství roku 2011.

Průměrná roční spotřeba vína na osobu se u nás pohybuje okolo 20 litrů. Z tohoto čísla je patrné, že se víno stává stále oblíbenějším nápojem nejen u znalců vína, ale také u obyčejných lidí. Proto budou o udělení cen rozhodovat nejen profesionálové z vinařského oboru, ale i široká veřejnost. V tomto roce budou uděleny následující ocenění:

Vinařství roku 2011
Vindemia publica 2011 – cena veřejnosti
Vindemia libri 2011 – cena za nejlepší literaturu propagující víno
Vindemia acta2011 – cena za kvalitní novinářskou práci

Novinkou letošního ročníku je finanční odměna pro vítěze hlavní ceny Vinařství roku 2011 ve výši 100 000,- Kč od generálního partnera projektu České spořitelny, a. s. Vedle finančního ocenění bude vítězi předána i bronzová plaketa a prvenství zaručuje také vstup do síně slávy v Národním vinařském centru ve Valticích.

Místo a termín konání akce:
Lucerna - Velký sál, Štepánská 61, Praha 1
12.4.2012 19:00

Vstupenky na akci zakoupíte v síti TICKETPRO. 
Více informací naleznete na www.vinarstviroku.cz.